Het nieuwe boek van Joris Vincken

Een intiem, persoonlijk en authentiek boek over de verborgen rijkdom van onze schaduwkant

Joris Vincken, piano, pianist, muzikant, musicus, coach, coaching, sound healing, klank therapie, inspirator

Of het nu tijdens een coaching sessie, workshop of lezing is, ik ontmoet je waar we zijn,
werkelijk zijn, hier in dit moment. Ik hoef niets te fixen, wat je werkelijk bent was nooit stuk.

Het lijkt dat er nog iets geheeld, overwonnen of opgelost moet worden. Een leven lang zocht ik
naar die obstakels, totdat ik erachter kwam dat ze alleen in mijn hoofd bestonden.

Neem contact op
voor een coaching sessie, lezing of het schrijven van een artikel.

Joris is invoelend en steunend, gecombineerd met helder logisch denken. Hij denkt out of the box. Je merkt in alles dat hij het totale leven omarmt. Dit maakt hem een bijzonder mens die midden in het leven staat, het leven volledig ontmoet zonder wat dan ook uit te sluiten.

Wat mij zo raakt in elke ontmoeting met Joris is het gevoel dat wat er ook gaande is in mijn leven, ten diepste ben ik thuis bij mij. De vanzelfsprekendheid daarvan. Zelfs als ik twijfel. Altijd veilig. Een grote glimlach vanbinnen, als een schaal die alles, die mij draagt.

Onze ontmoeting heeft me geraakt en veel zachtheid in mij teweeg gebracht. Regelmatig lees ik in één van zijn boeken en voelt dat heel geruststellend. Soms moet ik er enorm om lachen, soms word ik heel zacht en rustig van binnen. Zijn woorden hebben een soort van helende werking bij mij.

Non dualiteit coaching advaita

Ooit was ik op zoek. Op zoek naar de verborgen rijkdom van het leven. Een mysterie dat ik gretig verslond in de woorden van leraren, boeken en overleveringen. Als een bij, aangetrokken tot de honing van verlich­ting, een zelf door niets geraakt. In ultieme vrede zou ik de rest van de eeuwigheid leven.

Vandaag ben ik, zonder zoektocht, vol vragen, zonder antwoorden. Ik herken de oneindigheid van dit moment en wie ik daarin speel. In plaats van de droom waarin niets mij raakt, raakt dit moment mij tot in elke vezel. Alsof de camera uitzoomt en een groter geheel zichtbaar is geworden. Ooit wilde ik vrij zijn van ego, nu dansen wij samen. De oude zoektocht was een heerlijke dagvulling, een pracht bezigheid, waar ik met liefde nog levens mee had kunnen vullen.

Wat kan ik doen?
Wat je altijd al deed.
Wie kan ik worden?
Wie je altijd al was.
Maar het leven is nog steeds vol pijn en verdriet.

Verdwijn in het leven, totdat er niets over is van wie je wilde zijn. Verdwijn totdat alleen degene die je altijd al was overblijft. Ben vol twijfel, zonder ook maar een moment te twijfelen, hoe onmogelijk dat ook klinkt. Twijfel niet over je twijfels. Laat elke dag zonder morgen zijn, zodat elk morgen vandaag is.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten, tijdens een lezing of workshop, in een coaching sessie, via mijn muziek of door een van mijn boeken. Je bent meer dan welkom, neem contact op voor welke vraag dan ook.
Joris