Een reis met jezelf

Een reis met jezelf, ontmoet wat je bent met plantmedicijnen, 16 & 17 maart 2024.

Naar de kern…

Waarom plantmedicijnen?

We zijn beschaafd, gedragen ons netjes. Maar voorzien van alle luxe, een dak boven ons hoofd en meer dan genoeg eten op ons bord, ontbreekt er iets. Ergens diep in ons klopt ons oorspronkelijke hart, wild en ongecultiveerd. Het hart dat zowel verslindt als versmelt, zowel diep verdriet als oneindige extase kent.

Verlang je, voorbij alle bullshit, je diepe eenheid met de aarde en totale kosmos weer te voelen, te leven? Plantmedicijnen nemen je controle, je maskers, even weg. Ze laten je zien en vooral ervaren, dat wat we ‘de werkelijkheid’ noemen, maar deel ervan is. Ze geven je een kijkje ‘achter het gordijn’.

Er is geen garantie, want elke reis is anders. Durf je het aan jezelf echt te ontdekken? Niet omdat je een specifiek probleem wilt oplossen, maar omdat je je totale zelf wilt ervaren.

Wat je bent

Plantmedicijnen weekend een reis met jezelf - Joris Vincken - Klara KasikovaEen misverstand is dat de ervaringen in je reis afkomstig zijn van het medicijn. Wat je ontmoet is wat jij bent. Het helpt je dagelijkse beperkingen van je zintuigen, van je totale wezen, te verruimen, zodat je jezelf en het totale leven op een andere manier ervaart. Soms komen er antwoorden, soms juist vragen, soms is het lastig en donker, soms stil en vol licht. Jouw reis is uniek voor jou, zoals je hele leven uniek is.

Dit weekend is zonder wollige woorden. Als je alleen zoekt naar inspiratie, je licht zonder donker, is dit niet de plek voor je. Dat wil niet zeggen dat het niet inspireert, misschien wel meer dan ooit, maar het is niet het doel. Het doel is echt zijn, helemaal, met alles wat je bent. Misschien ontmoet je juist voor het eerst je donkere, rauwe of pijnlijke kwaliteiten. En misschien ontdek je zelfs hoeveel kracht daarin schuilt, hoe ongelooflijk krachtig jij bent.

Veilige setting

Klara en Joris hebben ruime ervaring in het begeleiden van plantmedicijn reizen. De groep is klein (maximaal 6 personen), zodat je echt gezien wordt en je veilig voelt. ‘Set’ en ‘setting’ bepalen een groot deel van het verloop van je reis. Daarom wordt er veel aandacht en zorg gegeven aan het creëeren van een veilige setting, o.a. door de intake die we met elke deelnemer vooraf doen. Het is belangrijk dat je een volledig ‘ja’ voelt, zowel naar het medicijn, als naar ons als begeleiders.

De veilige plek en omgeving helpen je los te komen van je dagelijkse alertheid. Met elkaar creëren we een sacred space, waar we naast plant medicijnen met rituelen, muziek en stilte ‘werken’. De uitnodiging is alles waar je zo aan gehecht bent, zowel dat wat je positief als negatief noemt, los te laten. Ervaar hoe het leven jou draagt, in plaats van jij die steeds denkt het leven te moeten dragen.

Ik weet wel dat jullie aangeven dat ik de reis helemaal zelf heb gemaakt en alles wat ik meemaakte in mij ontstond, etc. Maar…

Jullie creëerden een prachtige ambiance. Met allerlei dingen als het toegewijd vorm geven en uitvoeren van mooie rituelen, de persoonlijke muziek en heel veel uitnodigen om onszelf te zijn.

Ik heb heel erg genoten en gelachen. De reis heeft me meer verbonden laten voelen met mijn bestaan en de wereld dan ooit tevoren.

Retraite week Joris VinckenOver Joris

Joris Vincken is schrijver, coach, muzikant en inspirator. Na een succesvolle carrière als muziekproducent trok hij zich jarenlang terug in een spirituele gemeenschap. Uiteindelijk ontdekte hij hoe zowel zijn reis in de wereld als de reis naar binnen nog steeds een reis naar morgen was. Morgen ben ik succesvol, morgen ben ik verlicht, morgen ben ik mijn ware zelf. Het resulteerde in een jarenlange depressie, tot de dag waarop niets veranderde.

Niets veranderde en toch zou niets ooit meer hetzelfde zijn. Sinds die dag ontmoet hij mensen, schrijft, dicht en speelt intuïtief piano. Hij omarmt het leven precies zoals het is, wie en waar hij nu is. Meer over Joris

Retraite week Klara KasikovaOver Klara

Klara Kasikova is geboren in Praag (Tsjechië) en werkt als psychiater in Nederland. Ze integreert als Priestess of the Goddess klassieke medische kennis met diepe wijsheid van de aarde, vrouw zijn en eeuwenoude helende tradities.

Van jongs af aan is ze gefascineerd door natuur, spiritualiteit en de manier waarop we elkaar beïnvloeden en verbonden zijn. De verbinding van oeroude wijsheid, bijbehorende jaarfeesten, overgangsrituelen en menstruatiecyclus zijn een onmisbaar deel van haar werk. Ze is een brug tussen het oude en nieuwe. Door haar holistische kijk op het leven staat ze open voor zowel natuurlijke als klassieke medicijnen. Meer over Klara op www.klarity.nl

Praktisch

Wanneer
16 en 17 maart 2024 – aankomst zaterdag 11u, afsluiting zondag rond 17u.
De precieze eindtijd is flexibel, omdat de duur van elke reis uniek is. We sluiten af met een lichte avondmaaltijd.

Waar
omgeving Gorinchem

Kosten
559 euro

Aanmelden kan via mail bij Joris (joris@jorisvincken.com)
We gaan samen een diepgaand proces aan tijdens dit weekend. Daarom willen we je graag van tevoren ontmoeten, persoonlijk of via Skype/Zoom.

De kosten zijn inclusief accommodatie (twee persoons kamer met gedeelde badkamer, linnen is aanwezig), (vegetarische) maaltijden, koffie/thee & snacks (dieetwensen zijn bespreekbaar).

Dit weekend doen we een kleine veilige groep (maximaal 7 personen), zodat er echt persoonlijke aandacht is.

Het gaat goed met me. Heel goed mag ik wel zeggen. De one-liner; ‘het leven is een speeltuin’ draag ik nog elke dag bij me in mijn hart. Ik leef ernaar, ik grijp ernaar terug als ik het weer net even wat ingewikkelder maak dan nodig. Ik merk dat ik een bepaalde rust over me heb waarmee ik zelfs een drukke week gemakkelijker kan doorlopen door alles te laten zijn voor wat het is.