Muziek
verstilling en woorden in Zutphen

Piano hart ont-moeting Zutphen 10 maart 2024Zondagmiddag 10 maart Zutphen in atelier ‘t Pakhuys

In augustus speelde ik op de prachtige vleugel in ’t Pakhuys in Zutphen. Het was een magische bijeenkomst, die inspireerde om deze lente opnieuw de klank van de vleugel te laten klinken.

Het wordt een middag van muziek en stilte, rituelen en gedichten. Er zullen ook woorden zijn, maar minder dan tijdens de meeste hart ont-moetingen. Het wordt vooral een streling voor je ziel, een uitnodiging helemaal te zijn.

Mijn pianospel is intuïtief, zoals ook mijn meditaties dat zijn. Ik volg de energie die er is, laat de uitnodiging stromen om steeds dieper te landen in het vertrouwen van ons hart.

Ik kijk er naar uit om er een magische middag van te maken. Ben je er bij?

Praktisch

Waar: Atelier ‘t Pakhuys (Berkelkade 15a Zutphen)
Wanneer: zondag 10 maart 2024, 14.30 – 16.30 (inloop vanaf 14.00)
Kosten: 24 euro (incl koffie, thee en wat lekkers)

Vragen of meer info : chderksen88@gmail.com

Over deze middag

Het eerste deel van mijn volwassen leven ging over muziek, dag en nacht. Ik bleef net zo lang graven in de magische bron van klank en ritme, totdat ik het in elke vezel van mijn lijf ademde. Het volgende hoofdstuk kleurde spiritualiteit mijn leven. Ik dompelde me onder in gebed, rituelen en meditatie. Ik reisde naar leraren en heilige plekken, totdat de grens tussen ik en niet ik vervaagde.

En al die tijd, al sinds de lagere school, schreef ik teksten voor liedjes en gedichten. Hoewel gedichten woorden lijken te zijn, is het eigenlijk stilte. Pas als ik aan de kant ga en de stilte overblijft, verschijnt er uit het niets een gedicht. Iets later werden de gedichten langere verhalen en boeken.

Die verschillende liefdes en inspiraties stromen nu samen in deze magische bijeenkomst. Op zondag 10 maart ben ik in ’t Pakhuys in Zutphen, waar een prachtige vleugel staat. Het is een andere middag dan mensen die me al eens gezien hebben gewend zijn. Het is geen satsang, geen vraag en antwoord, maar een middag van muziek en stilte, rituelen en gedichten.

Het wordt een middag om weg te dromen, om te zijn, om te ontvangen, waar je gekoesterd wordt. Ik begeleid meditaties en gedichten op de vleugel, zing mantra’s en wissel woorden, klank en stilte met elkaar af. Naast de vleugel neem ik nog wat andere instrumenten mee.

Deze video is in augustus opgenomen in ‘t Pakhuys in Zutphen

Over Joris

Joris Vincken is schrijver, muzikant, coach en inspirator. Hij werkte internationaal als muziekschrijver en producent, had hits in o.a. de Verenigde Staten en aan zijn muur hingen gouden platen. Toch bleef er een gevoel van leegte. Zoals zovelen van ons was hij altijd aan het rennen naar een fictief morgen. Als ik één hit heb moeten het er twee zijn, drie, vier. Wanneer is het genoeg? Hij nam een radicale beslissing, sloot de deur van zijn opnamestudio en trok zich bijna 10 jaar terug in gebed en meditatie in een spirituele gemeenschap. Daar ontdekte hij dat hij, weliswaar op een uiterlijk andere manier, nog steeds op weg naar dat perfecte morgen was. Morgen ben ik werkelijk stil, is mijn gebed oprecht. Morgen ben ik verlicht!

Een diepe depressie volgde, die hem aan de rand van het bestaan bracht. Tot de dag waarop niets veranderde(!), maar toch niets ooit meer hetzelfde zou zijn. Zijn zoektocht viel weg in de herkenning dat wat we zijn heel is, behalve in ons idee over heelheid. Heel is niet alleen ‘licht’, maar ook ‘donker’, onze mannelijke en vrouwelijke energie, zekerheid en twijfels. Juist het omarmen van de dualiteit maakt ons compleet! Er hoeft niets overwonnen te worden of verbeterd, zodat er een beter ‘ik’ overblijft. We waren altijd al heel, alleen zijn we ergens het tegendeel gaan geloven.