Het onzichtbare mysterie

In elke stap die ik zet, in de beweging van de wind, de zon die opkomt en onder gaat, zit iets bijzonders verstopt. Onzichtbaar voor het blote oog, zelfs voor een microscoop, is het overal. Jij en ik zijn er onlosmakelijk deel van. Onze handen kunnen het niet pakken, onze hersens het niet begrijpen, dit adembenemend wonder, dat we vaak ook nog eens als gewoon zien!

Leven is dodelijk (of beter gezegd, geboorte is dodelijk), maar veel meer dan dat is het levend. Het mysterie van het leven danst om je heen, in het spel van voor en tegen, waar en onwaar, van jij en ik. Jij bent wat kijkt naar dit spel zonder zelf ooit gezien te worden, het middelpunt van een magisch verhaal dat zich om je heen voltrekt. Je bent het tijdloze, midden in de tijd die steeds vooruit beweegt.

Onvindbaar in herinneringen of verwachtingen over morgen, je bent altijd hier, nu. Zelfs je blik naar gisteren of morgen blikt in het nu. Zoek daarom niet langer naar jezelf, je bent het al. Verwar je twijfels, pijn en verdriet niet met zwakte, maar herken er je enorme kracht in. Er is geen reden om aan jezelf te twijfelen, je bestaan is het bewijs dat je welkom bent, oneindig welkom.

Leef dit wonder helemaal, er kan nooit werkelijk iets misgaan. Je kunt jezelf niet verliezen noch vinden, dus waarom jezelf zoeken in plaats van te vieren? Kus dit moment en proef hoe het jou terug kust. Voel hoe de hemel zich met de aarde verbindt door jou, met jou, in jou. Dans het raadsel dat je bent, midden in dit onzichtbare mysterie dat leven heet.

Voelt het leven als gewoon, saai of zelfs depressief? Tijdens een coaching sessie is er ruimte voor alles wat in je leeft, voelt. Je bent onvoorwaardelijk welkom met alles wat je bent.
Lees ook eens 'Leven in dit moment, daar waar je nu bent' of mijn nieuwe boek 'Donker, de ongeziene helft van heel zijn'