Hoger bewustzijn

Hoger bewustzijn

Mijn geliefde, laat elk idee los, elk idee over een hoger of lager bewustzijn.

Dat wat wij bewustzijn noemen is exclusief lager bewustzijn, ook dat wat wij als hoger denken te herkennen. Ons bewuste denken is zo klein in vergelijking met de oneindigheid van de kosmos waar jij en ik een onlosmakelijk deel van zijn. Jij en ik hebben geen mogelijkheid het mysterie van het leven, het mysterie van mijn en jouw bestaan te bevatten. Laat daarom elk idee los, elk idee van hoger en lager, meer of minder ontwikkeld, goed of kwaad.

Het leven is, leeft, en nodigt ons elk moment uit haar dans mee te dansen. Steeds opnieuw is er de uitnodiging onze oneindigheid te ontdekken. Verspil daarom geen moment aan een poging te begrijpen, aan goed over kwaad, ontwikkeld over onontwikkeld.

Maar leef, leef nu, en nu, en nu. Elke seconde opnieuw, elke ademhaling, elke slag van je hart. Weet niets. Vergeet je voorkeur voor vrede over oorlog, je idee dat biologisch eten beter zou zijn dan genetisch gemanipuleerd of andersom. Je verlangen naar spirituele intimiteit over rauwe geilheid, je verlangen weer heel te zijn.

Want het leven is hier, zo oneindig dichtbij. Jij bent adembenemend, met alles wat je bent. Het zou onmogelijk ook maar een fractie van jouw schoonheid te beschrijven mijn geliefde.