In elke richting is er net zoveel ik als jij

Elke stap, in elke richting,
waar ik ook kijk,

echt kijk,
is er net zoveel ik als jij.

Wat mijn hoofd ook denkt,
mijn handen pakken,
al verdwaal ik compleet

in de illusie van twee,

mijn hart kent slechts één.
In elke richting,
waar ik ook kijk,
echt kijk.

(uit ‘Inclusief alles, leven zonder uitzondering‘)

Elk moment van het leven, elke seconde, elke microseconde komt er een oneindige aan informatie op ons af. Wat we zien, wat we horen, wat we voelen, wat we ruiken, proeven. En dat is zoveel dat we dat niet allemaal gelijktijdig kunnen bevatten.

Dus ik maak een keuze. Elk moment dat ik kijk, dat ik luister, maak ik een keuze uit alles wat beschikbaar is. Waar richt ik mijn aandacht op?
Uit al die miljoenen onderdeeltjes informatie, kies ik er de 5 en 9. Wat ik kies zegt vooral iets over mij. Ik zie de wereld om me heen niet zoals die is, maar ik zie de keuze die ik maak uit alles wat er nu is. 

Als ik mijn aandacht richt op gevaar, dan ga ik heel veel gevaren zien. Als ik mijn aandacht heb op mogelijkheden, zie ik overal mogelijkheden. En zo is de wereld die ik zie, niet de wereld zoals die is, maar de wereld zoals ik ben.
 

Dus waar ik ook kijk, zie ik vooral mezelf. Ik heb in werkelijkheid geen flauw idee wie er nou voor me zit. Het de enige wat ik weet is mijn interpretatie van jou. Maar wie je werkelijk bent, kan ik onmogelijk weten. Ik kijk jou door mijn ogen. Ik hoor jou door mijn oren, ik voel jou door mijn gevoel en mijn verhaal wat daaraan voorafgegaan is, dat mij tot dit moment gebracht heeft.

Dus waar ik ook kijk, in welke richting ik ook kijk, zie ik net zoveel mij als een ander. In elke richting is er net zoveel ik als jij.