Leven is dodelijk!

Leven is dodelijk! Uit onderzoek blijkt dat bijna iedereen die geboren wordt sterft. De precieze relatie tussen geboorte en sterfte is nog niet bekend, maar dat er een verband is wordt intussen algemeen aangenomen. Er wordt zelfs gesproken van een wereldwijde epidemie.

Wetenschappers raden aan zo veel mogelijk te leven, de rijkdom van elk moment volledig te omarmen. Ga niet bij de pakken neerzitten. Gebruik de relatieve korte tijd tussen geboorte en dood om elkaar en vooral jezelf te vertellen hoe magisch je bent. Een onderzoeker van het wetenschappelijk bureau merkte op dat niet alleen hoeveel jaar in je leven van belang is, maar vooral hoeveel leven in je jaren.

Zo lang er nog geen medicijn gevonden is, wordt aangeraden om te dansen, huilen, liefhebben, boos te worden, je te vervelen, vrijen en lachen. Stap met je blote voeten in de modder, twijfel zo veel mogelijk en zing in de regen. Leven wordt hierdoor niet minder dodelijk, maar wel een stuk meer levend!

Kijk uit het raam,
loop naar buiten,
voel hoe het leven je omarmt.

Iemand lacht naar je,
iemand is boos,
een trein is wat later,
je rekent af aan de kassa.

Voel hoe het leven je omarmt, met woorden,
een fluisterende wind,
als alles wat gaat zoals je wilt,
of het leven iets anders verzint.

Het eten staat op het vuur,
water stroomt uit de kraan,
voel hoe het leven je omarmt.

Al is het leven dodelijk, tot die tijd ben je uitgenodigd het te leven, helemaal. Soms is het lastig te ontdekken hoe dat precies te doen. Je bent van harte welkom voor een persoonlijke hart-ontmoeting (coaching) of neem direct contact op.

Joris Vincken is coach, schrijver, muzikant en inspirator. Hij schreef drie boeken, ‘Mijn hart heeft geen haast‘, ‘Inclusief alles, leven zonder uitzondering‘ en ‘Het gras is groener aan deze kant‘.