Praktische spiritualiteit

Praktische spiritualiteit
Mijn excuses dat ik soms in raadsels spreek, niet praktisch of concreet ben. Het spijt me dat ik geen duidelijke stappen naar vrijheid voor je heb, geen encyclopedie waar de waarheid in staat.

Toch zijn het niet mijn woorden die te kort schieten, maar jouw rijkdom, die te oneindig is om in zinnen te passen. In welke stappen zou je de ongeboren stilte waar alles uit ontstaat kunnen leren? Hoe omschrijf je de liefde waarmee de nacht zich overgeeft aan de dag, de passie waarmee het zaad tot gras groeit?

Bestaat er dan niet zoiets als praktische spiritualiteit?

Onze twijfels snakken naar zekerheid, geef me houvast zodat ik deze pijn niet meer hoef te voelen. Alleen is elk verhaal van zekerheid een minachting van de oneindige liefde die jij bent. Het lijkt dat geld, de perfecte partner, succes of spirituele groei zekerheid kan geven, maar dat is een leugen dat we onszelf vertellen. Jij bent de zekerheid, de stilte midden in alles wat beweegt. Jij bent de vrijheid die je zoekt. Omarm jezelf, je kunt het niet vaak genoeg doen. Je bent het waard, je mag er zijn, helemaal, precies zoals je nu bent.

Want ik weet, wij weten, in die momenten waar we samen stil zijn, hoe groot jouw liefde is. Zelfs midden in al je twijfels, in je pijn, vergat je het nooit helemaal, als een soms kleine, soms grote vlam die nooit uitgaat. Laat daarom af en toe je masker vallen, stop jezelf klein te maken en voel hoe krachtig die vlam brandt.

Hoe zou ik dat wat alleen in stilte klinkt woorden kunnen geven? Daarom is er geen andere optie dan in raadsels te spreken, het raadsel van jouw oneindige rijkdom, het magische mysterie dat je nu bent. Hoe vreemd het ook klinkt, er bestaat geen praktischere spiritualiteit dan dat.

Mis je de toepassing van spiritualiteit in je leven? Je bent van harte welkom voor een coaching sessie. Voel je altijd vrij om contact op te nemen, ook als het niet praktisch lijkt.
Lees ook eens 'Wat is de werkelijkheid?'.