Communicatie met jezelf

Voordat ik het met een ander kan, zal ik eerst moeten leren werkelijk te communiceren met mezelf. Echte communicatie is niet in woorden, maar in stilte, in voelen. Als ik nooit tijd neem voor mij, om werkelijk met mezelf te zijn, hoe kan ik dan verwachten dat ik me verbonden voel met mezelf, laat staan met anderen?

Daarom is deze oefening er ook niet op gericht om anders te leren communiceren met de mensen om ons heen, maar om tijd te maken en te leren ‘luisteren’ naar onszelf.

Bekijk eerst de uitleg en doe daarna de oefening. Herhaal de meditaties zo vaak als je wilt.

De communicatie van ons lichaam gaat niet in woorden of feiten. Meestal proberen we van probleem naar oplossing te gaan. Daardoor missen we de kracht van werkelijk luisteren, van echt gezien worden. De stille aandacht van niet oordelen heelt ons op een dieper niveau dan kennis dat ooit kan doen.

Daarom is deze oefening dan ook geen oefening die iets repareert of oplost, maar een uitnodiging jezelf werkelijk te horen. Het creëert een veilige ruimte waarin we, en ons lichaam, helemaal mag zijn, met alles wat is.

Hoe meer je jezelf helemaal ziet, open en liefdevol, hoe meer anderen dat ook naar jou kunnen en jij naar anderen.

Deze oefeningen gaat specifiek over je lichaam. In de hele retraite communiceer je niet alleen met je fysieke lichaam, maar ook met je emoties en energieën.

Krijg toegang tot de volledige retraite

Verlang je naar echte rust, naar helemaal jezelf te mogen zijn? De online retraite ‘Inclusief Alles’ laat je je diepe heelheid ervaren. De retraite wordt gegeven door Joris Vincken, muzikant, inspirator en schrijver van boeken als ‘Mijn Hart heeft geen haast’ en ‘Heel’.

‘Inclusief Alles’ bevat oefeningen en meditaties die je helpen jezelf helemaal te omarmen, te voelen dat je mag zijn, je ruimte kunt innemen. Niet zozeer met allerlei nieuwe informatie en technieken, maar door het werkelijk te ervaren.

Inclusief Alles retraite

Direct toegang tot alle content
395,-
97,-
  • Ruim 4 uur aan oefeningen en meditaties verdeeld over 12 hoofdstukken
  • Ruim 45 minuten aan extra antwoorden en toelichting
  • Leef helemaal, omarm jezelf
  • Ervaar je diepe innerlijke rust
  • 1 jaar onbeperkt toegang

Leven Inclusief Alles

Het is heerlijk om naar de hemel te vliegen, alleen hoor je dat al in zoveel cursussen en boeken. Wat alles er mag zijn? Niet alleen geluk en liefde, maar ook je verlangens, verdriet en boosheid.

Wat mij inspireert is onze menselijkheid, de toestemming die we elkaar geven echt te leven. Je mag er helemaal zijn, ook wat in je kraakt, pijn doet of boos is.

Je bent mens, adembenemend,
met alles wat je bent.

Leef nu, niet pas dadelijk

Weglopen van onszelf doet vaak meer pijn dan waar we eigenlijk bang voor waren. Leer je kracht kennen, waar het wrikt, wat jou jou maakt. Je aarde energie, je onderste twee chakra’s.

Je imperfectie is wat je perfect maakt, compleet menselijk. ‘Ik mag nu al dansen, zelfs als ik een beetje scheef dans’. Je stem mag klinken, zelfs als niet elke toon helemaal zuiver is.

Je mag er helemaal zijn

Geef niet langer je vrijheid weg

Het veranderde mijn leven radicaal, dat gun ik jou ook. Niet langer onderweg naar een beter morgen, maar leven vandaag, hier en nu.

Het einde van ‘morgen ben ik pas goed genoeg’, van eerst moeten groeien voordat je het waard bent. ‘Inclusief Alles’ helpt jezelf te omarmen.