Vertrouwen in niet weten

Sandra Brandt in gesprek met Joris Vincken over het vertrouwen in niet weten, verbinding en de illusie van (on)zekerheid.

Sandra Brandt is schrijfster van het onlangs verschenen boek ‘Klaagvrije maandag’. Joris Vincken schreef ‘Mijn hart heeft geen haast’ en ‘Inclusief alles, leven zonder uitzondering’

Lees meer over Sandra Brandt op www.sandrabrandt.nl.

Herken je het verlangen om het leven werkelijk te vertrouwen, zonder uitzondering, te vertrouwen in niet weten? Neem contact op voor een persoonlijke hart ont-moeting of kijk in de agenda.

Joris Vincken en Sandra Brandt in gesprek over vertrouwen in niet weten. Wat als je elk moment benadert vanuit niet weten? Wat we onzeker noemen is misschien alleen ons hart dat wat sneller klopt of onze adem die wat sneller gaat en dat is ‘gewoon’ leven. Misschien zit mijn adem dan wat hoger of lager, en zonder label is dat geen angst of onzekerheid.

Het is een valkuil dat elk moment mooi of blij moet zijn. Al die bewegingen horen bij het leven. Welke ouder maakt zich niet zorgen over zijn of haar kinderen, of over ons inkomen? Daar is niets mis mee, behalve hoe wij erover oordelen. Het is niets negatiefs, het zijn gevoelens die kunnen aanzetten tot iets nieuws of creatiefs.

Uit onze angst dit moment te verliezen geven dit moment weg. Pas als ik een ander durf te verliezen kan ik er helemaal zijn. Dan is er geen echt of onecht houden van, hooguit allerlei verschillende vormen van leven, van liefde. Het gaat niet om het vinden van perfectie, maar herkennen hoe perfect het leven al is. De rijkdom als ik mezelf niet meer zo serieus hoef te nemen, ik niet zo belangrijk ben. Dan herken ik dat ik heel ben, net zoals jij heel bent en ontmoet ik je zonder agenda. Dan vertrouw ik in niet weten.