Wat ik zoek is hier

Wat ik zoek is hier,
hier waar ik niet niet kan zijn,

hier, waarvan het onmogelijk is
weg te rennen.

Dus ik hoef niets te zoeken,
noch te vinden,
want ik ben er al.

Ik hoef het alleen maar te zien,
mijn ogen te openen
,mijn oren laten luisteren.

Want wat ik zoek is hier,
waar ik nu zit, of sta, of loop,
hier, waar ik onmogelijk
kan verdwalen.

Zelfs op een saaie maandagochtend, een roerige zondagmiddag of een slapeloze nacht. Zelfs als alles mis lijkt te lopen is het leven hier. Als het niet loopt zoals bedoeld is, loopt het perfect onbedoeld. Durf ik dat te zien, heb ik het lef te kijken voorbij dat wat ik wil zien? Durf ik te vertrouwen dat ik het leven niet hoef te dragen, maar dat het altijd al mij droeg, zelfs toen het leek dat ik alleen liep?

Wat ik zoek is hier, het was nooit ergens anders.