Wat is microdosing met truffels?

Tijdens het Heel, kracht in overgave weekend werken we microdosing van truffels.

In bijna elke cultuur worden verschillende middelen gebruikt voor rituelen en initiaties. Druïden, sjamanen, priesters en priesteressen gebruiken planten als hulpmiddel om de vaste paden van ons denken ruimte te geven. Het helpt ons opnieuw onze eenheid met het totale leven te ervaren.

Microdosing (micro-dosering) is het gebruiken van een zeer kleine hoeveelheid truffels of andere entheogenen (psychedelica). Entheogeen komt uit het Grieks en betekend ‘de God in ons’. Bij microdosing gebruik je ongeveer 1/10 van de normale dosering (bijvoorbeeld 1 milligram truffels). 

De effecten zijn zeer mild, je kunt normaal functioneren. Het helpt te verstillen en geeft ruimte om een ander perspectief te ervaren op wat je al zo lang kent. Je voelt je ontspannen en krijgt meer helderheid over het pad dat je loopt in je leven. Een microdosis geeft geen psychedelische effecten of visuele vervormingen.

Het kan de volgende effecten geven:

  • Ontspanning, waardoor je meer ruimte hebt om naar jezelf te kijken
  • Het vinden van creatieve oplossingen
  • Meer helderheid in je denken
  • Je bent meer in het ‘Nu’

Risico’s

Er zijn niet of nauwelijks risico’s als het op een verantwoordelijke manier gebruikt wordt. 

Truffels zijn legaal en niet schadelijk voor onze gezondheid (zeker in een microdosering). Toch is microdosing niet voor iedereen. Simpel gezegd is microdosing minder geschikt voor mensen die moeite hebben te gronden, in hun lijf te zijn of last hebben van angsten. Er is altijd een intake, waar ik kijk wat voor jou het meest geschikt is. Andere contra-indicaties zijn:

  • Het gebruiken van lithium of tramadol
  • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
  • Ondanks dat microdosering normaal gesproken veilig is in combinatie met andere medicijnen is het belangrijk altijd met de voorschrijvende arts te overleggen.

Voor wie?

Microdosing en entheogenen zijn een hulpmiddel tijdens een sessie als je bewust kiest jezelf te willen ontwikkelen, je diepe eenheid met het leven wilt ontdekken. Als je het alleen gebruikt om een pleister op je problemen te plakken mis je de werkelijke kracht van plant medicijnen.

Lees meer over ‘Heel, kracht in overgave‘ of neem contact op als je meer wilt weten.