Boeken

Joris is auteur van vijf boeken. Vanuit de stilte van zijn hart schrijft hij over de intieme ontmoeting met onszelf en het totale leven. Ontdek je heelheid, niet omdat je iets of iemand moet worden, maar precies wie en waar je nu bent.

Donker, de ongeziene helft van heel zijn

Donker, de ongeziene helft van heel zijn

In Donker, de ongeziene helft van heel zijn (2023, uitgeverij Samsara) schrijft Joris op een intieme en persoonlijke manier over de kracht van onze schaduwkant en zijn eigen worsteling met donker en seksualiteit. Donker gaat over het ontmoeten en omarmen van die delen van jezelf waar je (nog) niet van houdt.

Donker is niet slecht of fout, het is alleen onbekend. Het is de ongeziene helft van je heelheid. Alles wat je wegstopt, liever niet ziet aan jezelf, regeert je leven als een onzichtbare stuurman.

Joris Vincken - Heel

Heel

Heel is een reis naar ons licht en donker, een reis naar wie we altijd al waren.

We zijn wonderlijke wezens, de enige soort op aarde die zichzelf pas goed genoeg vindt als de helft van onszelf niet meer bestaat. Pas als ik incompleet ben, ben ik compleet.

Heel is niet altijd netjes, toch is het lief. Heel zijn is niet alleen je ‘licht’ (yang), maar ook je ‘donker’ (yin), het vergeten pad van overgave, verbonden met het totale leven.

Joris Vincken dichtbundel Het gras is groener aan deze kant

Het gras is groener aan deze kant

Het gras is groener aan deze kant is een prachtige dichtbundel van Joris. In meer dan 170 gedichten schrijft hij over onze rijkdom die zo dichtbij is dat we er meestal overheen kijken. Vormgegeven in een prachtige hard-cover uitvoering.

Inclusief alles, leven zonder uitzondering

Inclusief alles, leven zonder uitzondering gaat over het omarmen van het leven als geheel, zonder uitzondering. Het is geen belofte voor een beter morgen, noch lost het iets op dat gisteren gebeurde. Joris nodigt je uit de rijkdom van dit moment te ontdekken, de magie van het leven in dat wat zo gewoon lijkt.

Voorbij dualiteit, voorbij onze oordelen over wie we zouden moeten zijn, het idee van goed en kwaad, leven we, zijn we. Perfecter dan we ons ooit kunnen voorstellen.

Boek Mijn Hart Heeft Geen Haast

Mijn hart heeft geen haast

In 2016 verscheen het eerste boek van Joris Vincken, Mijn hart heeft geen haast. Er is niets mis met ons, al horen we doorlopend iets anders. Misschien denk je nog zoveel te moeten leren, ontwikkelen en overwinnen. Nog zekerder, liefdevoller en krachtiger te kunnen worden.

Dit boek prikt door die illusie heen. Geen haar zit op de verkeerde plek, geen gedachte is zonder reden. Je bent perfect, exact zoals je nu bent.

Een ware inspiratiebundel, volstrekt uniek in haar soort. Leest als een ode aan het Leven. Voorbij dualiteit. Een herinnering aan wie we zijn, zonder nog langer te zoeken of iets te hoeven doen.Ivo Valkenburg
Auteur van ‘Niet gezwicht voor de wereld (transitie in de voetsporen van Kahlil Gibran)’