Donker
de ongeziene helft van heel zijn

Donker, de ongeziene helft van heel zijn

‘Donker, de ongeziene helft van heel zijn’ is het vijfde boek van Joris Vincken (november 2023 uitgeverij Samsara).

In Donker schrijft Joris Vincken op een intieme en persoonlijke manier over de vergeten kracht van onze schaduwkant en zijn eigen worsteling met donker en seksualiteit. Donker is niet slecht of fout, het is alleen onbekend. Het is de ongeziene helft van onze heelheid.

Seksualiteit is daar een belangrijk deel van. De ontmoeting van de mannelijke en vrouwelijke polariteiten. Het omarmen van schaamte, zelfoordelen en seksuele verlangens.

Je bent niet hier om weg te vliegen naar een esoterische droomwereld, maar om jezelf en het totale leven te proeven, helemaal. Met je voeten in de modder van de aarde, je gezicht in het licht van de zon. Je complete mens-zijn. Diep spiritueel en gelijktijdig compleet geaard.

Bestel direct je (gesigneerde) exemplaar voor € 23,99.

Wat wil je echt?

De vraag is: wat wil je echt? Je even fijn voelen door je energie op te laden aan werelds succes of prachtige, maar vaak ook vluchtige spirituele wijsheden? Of heb je lang genoeg gezocht? Het is tijd jezelf werkelijk te ontmoeten. Onvoorwaardelijk te houden van jezelf, van alles wat je bent.

Joris Vincken is schrijver, dichter, muzikant en inspirator. Gouden platen en hits brachten niet de levensrijkdom die hij zocht. Na een jarenlange spirituele zoektocht ontdekte hij hoezeer de weg naar binnen nog steeds weg was van zichzelf. Hij raakt in een diepe depressie – tot de dag dat niets veranderde. Sinds dat moment is er geen zoektocht meer. Wat hij zocht, is wat hij altijd al is was.

Gisterenavond je boek uitgelezen en wow, wat een krachtig, prachtig en diep boek is het. En fantastisch geschreven en mooi vormgegeven…. Chapeau… Je wijze diepgewortelde verhalen zijn heel inspirerend. Ook je openheid en eerlijkheid over seksualiteit.
Ook mooi dat Ho’oponopono in het boek voorkomt. Kort en krachtig omschreven, prachtig. Sowieso heel veel herkenning tussen jouw kijk op de (hele) wereld en Ho’oponopono. Ik heb genoten Joris.

Een belangrijk boek in deze tijd van onechtheid, maskerades en levenloze zielen….Willem Vreeswijk (New Financial Forum)
Dit is het vijfde boek van Joris en is in zekere zin een contrast met zijn vorige uitgaven. Daarin staat ons compleet zijn ook centraal, maar wordt er minder de nadruk gelegd op wat we van onszelf niet ‘mogen zijn’. Niets verdoezelen, maar volledig de confrontatie met onze angst en afwijzing van het leven aangaan is de weg. Alles proeven. Ons licht op onze schaduw laten schijnen. Tegelijkertijd spiritueel en geaard zijn. Onvoorwaardelijk van jezelf te houden zoals je bent. Lees hier de hele recensie…Jan van Rossum (auteur ‘Je bent niet wat je denkt’)
Onlangs was ik bij jouw boekpresentatie Donker. Ik lees het van voor naar achter en weer terug. Zo mooi, rauw en helder. En de stukken over BDSM zijn zo herkenbaar. Het deed me zo goed om te lezen.Daniëlle