Boek “Heel”

Heel - Joris Vincken

Heel is het vierde boek van Joris Vincken.

‘Heel’ is het vierde boek van Joris Vincken

We zijn wonderlijke wezens, de enige soort op aarde die zichzelf pas goed genoeg vindt als de helft van onszelf niet meer bestaat. Pas als ik incompleet ben, ben ik compleet.

‘Heel’ is niet altijd netjes, toch is het lief. Heel zijn is niet alleen je ‘licht’ (yang), maar ook je ‘donker’ (yin), het vergeten pad van overgave, verbonden met het totale leven. Het nodigt je vol liefde uit alles wat je wist te laten en te ontdekken dat je nooit gebroken was.

Bestel Heel voor € 17,50 (excl. 4 euro verzendkosten)
2 exemplaren kosten maar € 30,- (incl. verzendkosten in Nederland)

Over Joris

Joris Vincken schrijft, dicht en musiceert. Na een succesvolle carrière als muziekproducent, kwam een lange periode van gebed en meditatie, gevolgd door een diepe depressie. Tot de dag waar niets veranderde. Niets veranderde en toch zou iets nooit meer hetzelfde zijn. Sindsdien is er geen zoektocht meer, wat hij zocht is wat hij altijd al was.


Bij je boek HEEL zit ik regelmatig te huilen door de ontspanning die het geeft. Ik voel me ontslagen van alles.

Prachtig geschreven, echt heel mooi. Hoop en wens dat het zijn weg vind naar velen!

Jan van Rossum

Wat een krachtige kernboodschap: “Heel zijn is niet alleen je ‘licht’ (yang), maar ook je ‘donker’ (yin), het vergeten pad van overgave, verbonden met het totale leven.” Dank je wel voor het doorlopend uitschenken van je inspiratie en creativiteit!

Ivo Valkenburg

Ik heb met veel aandacht en plezier jouw prachtige boek gelezen en genoten! Ik had jouw vorige drie boeken ook gelezen, maar heb jou in dit laatste boek als nog krachtiger, helderder, gedurfder en meer uitgesproken ervaren. Mooi!

Win Bück

Heel is een geweldig boek, een belangrijk boek en nog goed geschreven ook. Belangrijk wat mij betreft omdat iedereen lijkt te weten hoe anderen de weg naar verlichting moeten vinden (middenweg, ego vertrappen, uitsluiting, pijn lijden, benadrukken dat je vooral niet verlicht zou zijn, exclusie, ga zo maar door) en jij aangeeft dat HEEL pas HEEL is als je jezelf accepteert en het leven neemt zoals het is. Een boek dat echt diep doorleefd is en ruimte biedt aan iedereen die dat wil. Mooi man. Echt heel mooi.

Willem Vreeswijk (New Financial Forum)

Lees ook de volledige recensie die Jan van Rossum schreef over ‘Heel’