Weekend 12 en 13 oktober 2024

Weekend ‘Donker, leef je totale zelf’

Leef alles wat je bent, je licht en je donker.

Je pure kracht.
Laat niet alleen je denken, maar je totale zijn op je grondvesten schudden!

Aangepast, braaf en hard werkend lijk de weg naar geluk. Maar ons licht is maar de helft van onze rijkdom. Ben je je masker ook zo zat, altijd vriendelijk en rekening houdend met anderen?

Tijdens dit weekend ERVAAR JE je diepe kracht. Je licht is je visie, je donker je manifestatie kracht. Leef niet alleen je hoofd en hart, maar ook je buik en bekken. Geef expressie aan alles wat je bent, maak contact met je schaduw en diepe verlangens. Het is waar je wortels groeien, waar je manifestatiekracht zetelt, je aardse en belichaamde spiritualiteit.

We combineren sjamanistische rituelen, soundhealing, meditatieve technieken en het werken met symbolen. Ook maken we gebruik van de kracht van jezelf uitspreken en je (in veiligheid) te laten zien en gezien te worden.

Schaduw

Dit weekend is zonder wollige woorden. Als je alleen inspiratie zoekt of je licht zonder donker, dan is dit niet de plek voor je. Dat wil niet zeggen dat dit weekend niet inspireert, misschien wel meer dan ooit, maar het is niet het doel. Het doel is echt zijn, helemaal, met alles wat je bent. Misschien ontmoet je juist voor het eerst je donkere, rauwe of pijnlijke kwaliteiten. En misschien ontdek je hoeveel kracht in deze kwetsbaarheid  schuilt.

Veilige setting

Klara en Joris - retraite weekendKlara en Joris hebben ruime ervaring in het begeleiden van groepen. We dagen je uit, maar besteden ook veel aandacht aan het creëren van een veilige en liefdevolle sfeer. Die veilige plek is belangrijk om je dagelijkse controle los te laten en je in verbinding te brengen met jezelf en anderen.

Met elkaar creëren we een sacred space, waar we met rituelen, muziek en stilte ‘werken’. Ander essentiële elementen die bij onze weekenden horen, zijn humor en menselijkheid. Naast serieuze en diepgaande momenten is er volop ruimte voor humor, ontspanning en “fouten”. Klara en Joris stralen liefde en verbondenheid uit, waardoor de bedding warm en stevig voelt.

Joris Vincken is schrijver, muzikant, coach en inspirator. Klara Kasikova is psychiater en Priestess of the Goddess. Als partners zijn ze niet alleen verbonden in de zachtheid en liefde, maar ook in de rauwe kracht van hun seksualiteit, humor en aanwezigheid.

Praktisch

Datum: zaterdag 12 oktober en zondag 13 oktober 2024 van 10u -17u
Locatie: Esch (vlakbij Den Bosch)
Kosten: 245 euro
Kosten early bird (voor 31 juli) : 220 euro


Heb je nog vragen, je ben van harte welkom om ze te stellen aan Joris (joris@jorisvincken.com) of aan Klara (info@klarity.nl)

We ontmoeten elkaar op een prachtige locatie in Esch. Om de kosten van het weekend zo laag te houden, zijn het twee losse dagen, zonder overnachting. Wel is het mogelijk om op het terrein een kamer te reserveren.

We zorgen elke dag voor thee, koffie, soep en brood. De rest creëren we als pot-luck samen, dus neem aub beleg, salade of ander lekkers mee.

Joris Vincken en Klara Kasikova, een machtig prachtig paar dat het talent bezit om zo een energie van volledig zijn wie je bent tot stand brengen, door zelf volledig te zijn wie ze zijn.

Ik wist wel eens te bedenken hoe magisch het leven is… maar NU dankzij de toewijding, van Joris en Klara, die voelbaar is in elk detail in de ruimte, door hun wijsheid, de klanken en ceremonies VOEL ik nu dat het leven ECHT magisch is!

Er was zoveel liefde en respect en voor mij ook niet onbelangrijk dat er veel ruimte was voor humor. De groep was zo goed met elkaar. Ik gun iedereen zo’n retraite samen met jullie. Kortom als je in jezelf verder wilt ontdekken dat je al heel bent (en nog veel meer) dan zou ik zeker meedoen de eerstvolgende keer.

Lees de ervaringen van deelnemers aan onze retraites …

Joris VinckenOver Joris

Joris Vincken is schrijver, dichter, coach en muzikant. Na een succesvolle carrière als muziekproducent trok hij zich jarenlang terug in een spirituele gemeenschap. Uiteindelijk ontdekte hij hoe zowel zijn reis in de wereld als de reis naar binnen nog steeds een reis naar morgen was. Morgen ben ik succesvol, morgen ben ik verlicht, morgen ben ik mijn ware zelf. Het resulteerde in een jarenlange depressie, totdat de dag waarop niets veranderde.

Niets veranderde en toch zou niets ooit meer hetzelfde zijn. Sinds die dag ontmoet hij mensen, schrijft, dicht en speelt intuïtief piano. Hij omarmt het leven precies zoals het is, wie en waar hij nu is. Meer over Joris

Klara KasikovaOver Klara

Klara Kasikova is geboren in Praag (Tsjechië) en werkt als psychiater in Nederland. Ze integreert als Priestess of the Goddess klassieke medische kennis met diepe wijsheid van de aarde, vrouw zijn en eeuwenoude helende tradities.

Van jongs af aan is ze gefascineerd door natuur, spiritualiteit en de manier waarop we elkaar beïnvloeden en verbonden zijn. De verbinding van oeroude wijsheid, bijbehorende jaarfeesten, overgangsrituelen en menstruatiecyclus zijn een onmisbaar deel van haar werk. Ze is een brug tussen het oude en nieuwe. Door haar holistische kijk op het leven staat ze open voor zowel natuurlijke als klassieke medicijnen. Meer over Klara op www.klarity.nl