Kwetsbaarheid is je superkracht

Steeds weer ben ik verbaasd hoe krachtig onze kwetsbaarheid is, het is je superkracht.

Kwetsbaar is niet zwak, is zeker geen fout, maar juist dat deel van ons wat zo waardevol is, dat we het als kind extra veilig hebben opgeborgen. Het zat een leven lang diep verstopt in je. Nu is het wat onwennig om opnieuw te leven en voelt daarom gevoelig.

Als ik kwetsbaarheid eenmaal toelaat in mijn leven, wordt het een superkracht. De meest bijzondere ontmoetingen waren steeds als ik mijn kwetsbaarheid aanwezig liet zijn.

De illusie van reclame, films en sociale media is dat anderen alleen in onze successen geïnteresseerd zijn, maar het is precies het tegenovergestelde. We hebben al zoveel plastic (zeeën vol), dat we snakken naar echt, naar elkaar werkelijk ontmoeten. Ik wil je voelen, niet alleen de ‘succeskant’, maar alles wat je bent.

Het is het licht in je ogen, de compassie in je hart, waarom zouden we dat in Godsnaam willen verstoppen?

Ik ben benieuwd wat de naam van jouw superkracht is. Wat doet je het leven tot op het diepst van je botten voelen?
Joris

In ‘Mijn hart heeft geen haast‘ en ‘Inclusief alles, leven zonder uitzondering‘ schrijf ik over kwetsbaarheid. Soms klinkt het makkelijk in theorie, maar is het in de praktijk lastig werkelijk je kwetsbaarheid te durven omarmen of zelfs als een superkracht te zien. Je bent van harte welkom, met alles wat je bent, voor een persoonlijke hart ont-moeting (coaching). Twijfel je of dat wel iets voor jou is, neem dan contact op om te kijken of mijn manier van werken bij je past.