In gesprek over non-dualiteit met Patrick Kicken

Met Patrick Kicken sprak ik voor ‘leven zonder stress’ over non-dualiteit, muziek, succes, spiritualiteit en hoe ons hart geen haast heeft.

Patrick Kicken was één van de bekendste radio deejays, bij 3FM en daarna Radio Veronica, vol humor en energie. Hoe goed het ook met hem ging, van binnen was hij ongelukkig en kreeg burn out. Het spoorde hem aan op zoek te gaan wat hij werkelijk wilde, naar de zin van het leven. Het betekent het einde van zijn carrière als radio DJ en hij dompelde zich onder in de wereld van non-dualiteit, bewustzijn en spiritualiteit.

Sinds 2008 maakt hij podcasts over non-dualiteit en bewustzijn. Samen met Paul Smit maakt hij de podcast praten over bewustzijn en heeft hij zelf de podcast leven zonder stress. Hij interviewde mensen als Eckhart Tolle, Michael Pilarczyk, Mooji, Vera Helleman en nog een lange lijst bekende en minder bekende schrijvers en inspirators. De gesprekken gaan steeds over zingeving, bewustzijn, non-dualiteit en het leven zelf.

In deze aflevering van ‘leven zonder stress’ spreken Patrick Kicken en ik over mijn boek ‘Mijn hart heeft geen haast’. Het werd een rijk en open gesprek over het leven, het spel tussen non-dualiteit en dualiteit, muziek en spiritualiteit. Hoe soms dat wat de grootste tegenslag lijkt de grootste vrijheid kan opleveren, als we elkaar zonder onze oordelen en in compassie durven ontmoeten.

Het boek waar Patrick Kicken en ik over spreken heet ‘Mijn hart heeft geen haast‘ en kun je hier bestellen. Het gaat over non-dualiteit, de stilte van het leven en rijkdom van mens zijn. Lees ook ‘over Joris‘ of zie de complete lijst van boeken.