Sound healing

Sound healing is een sjamanistische manier van werken, die uitgaat van de helende kracht van trilling. Voorbij denken of begrijpen nodigt het uit om werkelijk in je lichaam te landen, helemaal aanwezig te zijn.

We leven in een psychologisch geavanceerde maatschappij. We zijn daardoor topzwaar geworden, we willen alles kunnen verklaren en controleren. Veel mensen hebben het gevoel dat ze er niet helemaal zijn, alsof ze deels met hun aandacht en energie afwezig zijn.

Daarbij is het moderne westen enorm gericht op het individu. Klank gaat niet alleen voorbij aan begrijpen – hoe begrijp je een prachtig lied of een magische melodie? –, maar gaat ook over verbinding. De trilling van een instrument of stem beweegt iets in ons.

Klank verandert je gedachtepatronen, emotionele balans en hormoonhuishouding. Door het rechtstreekse effect op je totale lichaam, kom je in je alfa staat (ontspannen bewustzijn) of thèta staat (meditatief bewustzijn). Vergelijkbaar met een diepe ademhaling, alleen zonder de complexe inspanning of concentratie die daar normaal voor nodig is. Sound healing is zowel een passieve als actieve ervaring. Je ontspant, ademhaling vertraagt, waardoor je als vanzelf de innerlijke stilte die je bent ervaart.

Dit is magisch

Dit is magisch, zo wordt de ervaring omschreven. Geluid draagt bij aan de veilige holding space, waardoor oude patronen loskomen en nieuwe hun plek vinden. Je bent welkom voor losse sound healing (60 minuten), of in combinatie met een coaching sessie (90 minuten). Tijdens een coachinggesprek geef ik je geen oplossingen of antwoorden, maar ontdek je jouw authentieke antwoorden. Door de combinatie met geluid resoneren de eerdere woorden moeiteloos op een veel dieper niveau met je hele zijn.

Vandaag mocht ik een sound healing ervaren. De ervaring van het doortrilt worden en tegelijkertijd de klanken horen gaf mij het gevoel alsof ik door een magneet diep naar binnen gezogen werd. Naar een stille, lege ruimte waar ik mij compleet veilig voelde. Een niets waar ik vanzelfsprekend één ben met alles.
Het beeld kwam bij me op dat het zo moet voelen in de baarmoeder. Ook de stilte na de muziek was magisch. Tot in mijn ziel geraakt, thuis bij mij, klinkt het nog na. Een gevoel dat mij dat nooit meer los gaat laten.

Praktisch

Coaching Joris VinckenSound healing is niet complex of moeilijk, je hoeft geen ‘spiritueel zwaargewicht’ te zijn om het effect ervan te ervaren. Een sound healing is een combinatie van klank en sjamanistische rituelen.

Na een kort gesprek en een kop thee, nodig ik je uit te ontspannen en te laten koesteren door de klanken. Ik gebruik onder andere een sjamanen drum, didgeridoo, mijn stem en andere instrumenten, afgewisseld met stilte.

Belangrijk om te weten voor al mijn sessies is dat het geen quick fix is of een pil voor een specifiek probleem. De uitnodiging is om steeds meer te landen in de rijkdom die je al bent, jezelf steeds vrijer te leven, zonder de strenge oordelen die je misschien over jezelf hebt.

Ons hele leven horen we dat je ware zelf ontdekken moeilijk is, alleen weggelegd voor een enkeling. Het wonderlijke is dat we altijd onszelf zijn, alleen worden we doorlopend afgeleid door ons denken, het idee van moeten en problemen oplossen. Geluid raakt voorbij woorden, voorbij denken, in ons authentieke zijn. Het herinnert aan je heelheid en diepe eenheid met het leven.

Boek een sound healing


    Praktische informatie over sound healing en coaching sessies

    Lees ook ‘Coaching, maar dan anders‘. Sound healing sessies doe ik in mijn praktijk in Eindhoven. Coaching gesprekken zijn ook mogelijk via Skype of Zoom.