Ankie Pluim – Het voelt zo liefdevol naar jezelf

Ik ben Ankie Pluim, Yoga & Meditatieteacher. Naast het geven van Yoga&Meditatielessen vind ik het geweldig om een paar keer per jaar Specials te verzorgen. Ik nodig dan mensen uit die een mooie passie hebben, iets uitdragen, iets willen delen met de deelnemers. Er zijn al verschillende ‘gasten’ geweest bij Anna Dru Yoga & Meditatie. 

Via een Yogacursist kwam ik in aanraking met Joris Vincken. Zijn boek, ‘mijn hart heeft geen haast‘ las ik in een ruk uit. Op zijn website zag ik dat hij nog veel meer doet dan alleen schrijven, hij speelt piano, hij is coach en geeft workshops.  

Inmiddels is Joris al twee keer in Luyksgestel geweest. We noemen het een Satsang vanwege de wisselwerking tussen Joris en de deelnemers. Met zijn pianomuziek mag je mee op reis, een reis naar binnen. Zo voelt het ook echt. Met gesloten ogen, diep voelend wat daar is, op dit moment. Misschien voel je verdriet of pijn en wordt er iets aangeraakt vanbinnen. Misschien juist vrede en blijheid. En te weten dat het allemaal okay is. Je hoeft niets te veranderen. Het is zoals het is, omarm wat er is. 

Dat voelt zo liefdevol naar jezelf, het geeft ook zoveel rust en ontspanning. Dat je werkelijk hier in het nu mag kijken en ervaren en voelen hoe het is. Het ook toe mogen laten dat er tranen komen. Er niet tegen vechten, ze inhouden, het opkroppen. Maar ook dat stuk laten stromen. 

Het prachtige pianospel van Joris kan hier zo behulpzaam bij zijn. Het nummer No -Name heeft mij enorm geholpen in de tijd van de ziekte en het overlijden van mijn vader. Telkens als ik dat mooie nummer beluister kom ik in die stroom. Hoe werkt zoiets toch? Ik denk dat het komt dat Joris zijn muziek maakt met grote liefde en compassie. Vanuit zijn hart speelt hij en daardoor stroomt het zo vrijelijk, het stroomt naar je toe, helend en bevrijdend. Er zijn geen woorden voor nodig. Je hoeft het ook niet uit te leggen, dat lukt ook niet eens. 

Zijn rust en liefdevolle uitstraling maakt dat je je op je gemak voelt. Er is geen oordeel of invulling. Het is goed zoals het is, compleet met alles erop en eraan. Hij omarmt het leven, omarmt zijn medemens. En dat is zo voelbaar, dat is heel dierbaar, dat is menszijn. 

Liefs Ankie

Ankie Pluim (www.annadruyoga.com)