Inge – Werkelijk mens zijn

Wat ik vooral van Joris en zijn boeken leer is dat echte vrijheid zit in het het werkelijk accepteren en voelen van je mens zijn. Dus ook je pijn, je angsten en je kwetsbaarheid werkelijk onder ogen durven zien, niet om er dan vanaf te zijn, maar om die delen ook te ontmoeten en te (h)erkenen. Ze zijn ook onderdeel van je. 

Achteraf kan ik zien dat ik met mijn zoektocht toch vooral bezig was om mijn menszijn te overstijgen of te ontkennen. Voor mij werd dit een doodlopende weg, omdat we altijd mens met onze plussen en minnen zullen blijven, welk pad we ook bewandelen. Ook in mijn spirituele zoektocht raakte ik steeds verder verwijderd van mijzelf. 

In Joris zijn woorden hoor en lees ik dat ik goed genoeg ben. Pffff………..eindelijk! En doordat zijn woorden ook zonder franje zijn (geen moeilijke wetenschappelijke concepten) kunnen zijn woorden ook in mijn lichaam zakken, daardoor blijft het niet een mentaal verhaal. En binnen dat goed genoeg zijn blijven de uitdagingen van het leven komen en gaan. Door dat te erkenen en werkelijk te voelen ontstaat er steeds meer rust. 

De zoektocht wordt steeds meer een ontdekkingstocht, ik ben er al en achteraf ben ik er altijd al geweest. De innerlijke strijd wordt steeds minder en dat is waar ik eigenlijk mijn hele leven naar heb gezocht! 

Dus Joris, dankjewel voor het mooie werk wat je in de wereld zet!

Inge

Lees meer over coaching, kijk in de agenda voor hart ont-moetingen of neem direct contact op.