Alles waar je van droomt

Alles waar je van droomt

Zelfs als je alles waar je van droomt bereikt, zal het op een dag weer verdwijnen. Geluk, rijkdom, geld, gezondheid, zijn tijdelijk van aard. Terwijl we wachten op dat wat komt, is iets, zonder beweging, volkomen in rust.

Een golf van geluk passeert, gevolgd door tranen van verdriet. ‘Zeker weten’ danst met twijfel, deze dag is een aankondiging van de komende nacht. En voor dat alles, voordat het vorm heeft, voordat ik het herken, is er stilte, is dit.

Het is zinloos ernaar te zoeken, want het is wat ik ben. Het is zinloos mijn ogen te openen, want het is voordat mijn ogen zien. Het is zinloos erover te mediteren, want het is zelfs voordat mijn ik stil weet te worden.

En dus droom ik, twijfel, lach. Alles beweegt, vanuit dit, vanuit hier, precies waar ik altijd al was.

Wat zijn jouw dromen? Hoe herken jij de diepe stilte die je bent, zelf als alles om je heen beweegt? Je bent welkom voor een persoonlijk gesprek of coaching sessie.

Als dit je aanspreekt kijk dan ook eens in de agenda of naar mijn boeken.

Alles waar je van droomt?
Soms voelt het als een oneindige race, een race naar… Naar wat eigenlijk?
Altijd gelukkig, nooit meer een probleem in mijn leven? De vraag is of we ons werkelijk rijk zouden voelen als al onze dromen uitkomen, als er alleen maar geluk is, als alles mee zit. Waarschijnlijk zou het leven, vreemd genoeg, dan leeg en saai voelen. Het leven beweegt, winter en zomer wisselen elkaar af, net zoals wij bewegen. Alle emoties en gevoelens komen en gaan.