Dank voor wie je bent

Dank voor wie je bent
Het lijkt dat de wereld in brand staat en misschien is dat ook zo. Toch het is niet aan jou en mij ‘het’ op te lossen. Soms lijkt ons leven een puinhoop, niet te repareren en zelfs dat is niet aan ons om te overwinnen.

Onder alles wat mis lijkt te gaan, ligt de uitnodiging te ervaren, niet meer, niet minder. Het leven nodigt je uit, daagt je uit, het te proeven. Proef hoe verdriet smaakt, ruik de geur van liefde, voel de warmte van boosheid, de kou van eenzaamheid.

We rennen weg of proberen wanhopig op te lossen, omdat we geloven, al dan niet bewust, dat we niet sterk genoeg zijn, niet krachtig genoeg. Als je eerlijk bent weet je dat dat niet waar is. Je hebt zoveel meegemaakt, zo vaak leek het dat je het niet aankon en toch ben je nu hier. Je bent het levende, ademende bewijs dat je het wel aankon. Ook al vergeet je af en toe je vleugels, dat betekent niet dat je ze niet hebt.

Wat de wereld nodig heeft is niet de volgende messias, de volgende redder, maar prachtige mensen zoals jij en ik, die het leven dansen. Een dans vol vreugde, tragiek, passie en eenzaamheid.

Ontdek dat er geen enkel vuur geblust hoeft te worden, omdat er nooit iets in brand stond. Jouw liefde, jouw hart, doorbreekt de illusie van ‘niet goed genoeg’, van ‘één minuut voor twaalf’. Dan valt zelfs de behoefte weg aan goede voornemens als een nieuw kalenderjaar begint, omdat het onmogelijk is meer heel te worden dan je al bent, onmogelijk meer jezelf, meer mens te zijn dan je bent.

Dank voor wie je bent. Herken je de woorden, maar voelt het niet altijd zo in je leven?
Een coaching sessie is de meest directe manier om je werkelijke rijkdom te ervaren. Wat er ook speelt in je bent onvoorwaardelijk welkom.
Lees ook eens 'Werkelijk vertrouwen, het leven laten zoals het is' of mijn nieuwe boek 'Donker, de ongeziene helft van heel zijn'