Ik verkoop geen geluk

Ik verkoop geen geluk, geen belofte dat al je problemen verdwijnen. Ik geef je geen stappenplan zodat je voor eeuwig stralend over deze planeet zweeft.

En toch vertel ik je hoe magisch je bent, elke keer dat ik je ontmoet. Misschien maakt dat me naïef, dom of ben ik gewoon een verdwaalde gek. Maar heb je meer dan genoeg gehoord hoe je moet groeien, beter worden, krachtiger of je pad moet vinden?

Daarom schreeuw ik, of beter gezegd fluister ik, woorden die soms je tranen strelen, soms je hart doen zingen en soms helemaal niets voor je betekenen. Ik beloof geen goeroe te zijn, die zonder ego leeft. Het enige wat ik beloof, is dat ik mens ben, net als jij. Met alle menselijke twijfels en fouten, alle gepaste en ongepaste verlangens, alles wat mens zijn zo rijk maakt. Echte rijkdom zit niet in geld, succes, zelfs niet in eeuwig geluk. Echte rijkdom is jezelf omarmen met alles wat je bent, alles wat je zo prachtig jou maakt.

Het is het einde van het springen van spiritueel inzicht naar spiritueel inzicht. Laat je verhalen over hoe verlicht je bent, ik heb ze genoeg gehoord (en verteld). Ik wil je echt ontmoeten, zonder masker, zonder doen alsof. Dan kunnen mijn ogen niet kunnen stoppen naar je te kijken, mijn hart niet wachten het jouwe te voelen.

Ik buig naar de aarde, dankbaar voor haar liefde, hoe ze me draagt met elke stap die ik zet. Jij en ik wandelen op deze bol voor een reden, anders waren we wel ongeboren gebleven. We zullen die reden nooit werkelijk begrijpen met ons hoofd, maar laat ons dat niet stoppen elkaar te inspireren om vol vertrouwen onszelf te zijn. Onze kwetsbaarheid delen, onze verlangens, twijfels, humor en liefde. Daar wil ik je ontmoeten, elke dag weer, prachtig mens.

Ik verkoop geen geluk