Een bijzonder mens

Ik ben een bijzonder mens. Dat ben ik niet alleen, jij bent dat ook!

Met steeds andere woorden, steeds andere klanken op mijn piano, zeg en speel ik keer op keer hetzelfde. Het kan niet genoeg gezegd worden, wij zijn een adembenemend wonder. Als bedenkt ons hoofd duizenden redenen waarom dat niet waar zou zijn.

Wat als jij en ik werkelijk verliefd durven worden op alles wat is in dit moment, op wie we zijn in dit moment? Ik hou van mijn twijfels, ze creëren magisch nieuwe ontdekkingen in mijn leven. Ik hou van het geluid van de auto’s die het fluiten van de vogels overstemmen. Ik hou van mijn verlangens, van de zon die het ene moment te warm is, het volgende moment verstopt zit achter de wolken.

Elk moment opnieuw nodigt het leven ons uit te ontdekken hoe rijk we zijn, te dansen met alles wat voorbij komt. Ons denken geeft er waarde aan, goed, niet goed, bruikbaar, onbruikbaar. Ons hart en het leven als geheel is daar niet mee bezig. Er is leven, onvoorwaardelijk, inclusief alles. Als we elkaar ontmoeten is het steeds vanuit niet weten, vanuit het diepe vertrouwen hoe rijk jij bent, hoe bijzonder jij bent. Jouw hart dat vol liefde klopt achter je verhaal van niet goed genoeg. De uitnodiging helemaal te zijn. Je bent welkom met alles wat je bent, alles wat voelt, je diepste verlangens, je boosheid, verdriet en alles wat er nooit mocht zijn.

Geen woorden, geen uitleg, geen feiten, zijn zo transformerend als werkelijk in vrede zijn met jezelf. En haast onzichtbaar nodigt het iedereen die je ontmoet uit dat ook te leven.

Dus jij bent een bijzonder mens, net als ik. Inclusief alles, werkelijk leven zonder uitzondering.

Soms is het lastig onszelf als een bijzonder mens te zien. Je bent van harte welkom voor een coaching sessie om (nog meer) te ontdekken over je werkelijke rijkdom.
Lees ook eens 'De kracht in negatieve emoties' of mijn nieuwe boek 'Donker, de ongeziene helft van heel zijn'