Je mag er helemaal zijn

Wat je ook hebt meegemaakt, wat je ook is verteld, je mag er zijn. Hoe vaak je ook anders hoorde, wat je zelf ook bent gaan geloven, je mag er zijn, helemaal. Niet pas, niet alleen als, niet op een dag of ooit, maar nu. Je mag er zijn, precies zoals je bent, wie je bent, waar je bent. Elk ander verhaal is bullshit, een fabel verzonnen door mensen die zelf vergeten zijn dat ze er mogen zijn, helemaal, met alles wat ze zijn.

Je bent geboren met een reden, zelfs als jij of ik die reden nooit echt zullen begrijpen. Je bent het waard je plek in te nemen, je voetstappen vol trots te lopen. Je stem mag klinken, je lach glimlachen, je tranen huilen, je bent het waard!

Je waarde is niet afhankelijk van wat je bereikt, van je titel of status. Je bent niet pas goed genoeg als je gestudeerd hebt, spiritueel bent of bakken met geld verdient. Je bent adembenemend! Je voelt, denkt, twijfelt, weet zeker. Je omarmt, verlaat, raakt opgewonden, teleurgesteld, je bent, mijn God je bent! Je bent een levend, lopend, ademend wonder.

Dus wat je ook ooit verteld is, wat je ook tegen jezelf zegt of denkt, je mag er zijn. Jij geeft deze woorden waarde door ze te lezen, jij ziet het leven op jouw unieke manier, jij bent een vriend zoals geen ander een vriend kan zijn, een moeder, vader, broer, zus, zoon of dochter. Jij bent uniek, precies zoals je bedoeld bent.

Je tenen zitten op de juiste manier aan je voeten, je haren zoals bedoeld op je hoofd. Je oren horen wat ze bedoeld zijn te horen, je ogen zien precies de kleuren die voor jou bestemd zijn. Als we elkaar ontmoeten is het een wonder dat de twee wonderen die we zijn elkaar tegenkomen. Ik omarm je, buig voor je, voor de rijkdom die je bent. En al weet ik niet precies waar of wanneer we elkaar (weer) ontmoeten, ik weet dat het precies op het juiste tijdstip, op de juiste plek zal zijn. Met heel mijn hart kijk ik er naar uit.

Hartegroet,
Joris

Je mag er helemaal zijn. Raken deze woorden, maar voelt het niet altijd zo. Je bent welkom voor een coaching sessie, het is de meest directe manier om jouw vragen te stellen, om één op één verbonden te zijn.
Kijk ook eens 'Een bijzonder mens'