Wie ben ik?

Tijdens een lezing werd ik aangekondigd als iemand die zichzelf heeft gevonden. Het is wonderlijk, want ik zou mezelf eerder omgekeerd omschrijven, als iemand die zichzelf heeft verloren. Beter gezegd, iemand die zijn interesse in wie ik zou moeten zijn verloor.

Lang wilde ik weten wie ik was, zocht in alle gaten en hoeken. In prachtige woorden omschreef Rumi het als: ‘Je dwaalt van kamer naar kamer, op zoek naar de diamanten ketting die je al om je nek draagt’. Zo lopen we werkelijk door het leven, onze focus buiten onszelf, op zoek naar beter, wijzer, op zoek naar heelheid. Daardoor missen we hoe heel we zijn, hoe prachtig onze diamanten stralen.

Daarvoor hoefde ik niemand te worden, net zomin als jij dat hoeft, omdat we beiden al alles zijn. Wat ik ben, wat jij bent, is geen fout, is geen ongeluk, maar precies zoals bedoeld. God mengde precies de juiste hoeveelheid twijfels met tranen, geluk met humor, boosheid met mopperen, verbondenheid met eenzaamheid. Het was een eenmalig recept met als uitkomst jou. Daarna was God zo tevreden dat het recept in de prullenbak kon. Er is geen tweede jou nodig omdat jij de wereld compleet maakt.

Waarom zou ik daarom proberen mezelf te vinden? Ik ben mezelf, of ik dat nu vind of niet! Zelfs als ik mezelf even denk te verliezen ben ik nog steeds mezelf. Wat overblijft is wat er altijd was, de vrijheid om het leven te vieren, te huilen, te kussen, te vervloeken, lief te hebben. Wat overblijft is het leven zelf, perfect compleet omdat jij en ik er deel van zijn.

Ben je het zoeken moe naar wie je werkelijk bent? Na al die jaren lijkt het alsof je er nog steeds niet bent?
Je bent van harte welkom voor een coaching sessie. Ontdek in de stilte van dit moment hoe rijk je werkelijk bent. Lees meer over coaching sessie of mijn nieuwe boek 'Donker, de ongeziene helft van heel zijn'