De grootste verandering in mijn leven

De grootste verandering in mijn leven is dat ik ja zeg tegen bijna elke uitnodiging. Ik zeg niet alleen ja, maar omarm het compleet. Dat betekent niet dat ik snel zal gaan bungeejumpen, een adrenaline kick doet voor me niet zo veel, maar vooral dat ik die uitnodigingen aanneem, waar ik over twijfel, die ik nog niet ken, of nooit had verwacht.

Wat als je ‘ja’ zou zeggen tegen de uitnodiging die in elk moment schuilt?

Het bracht me op de meest wonderlijke plekken. Ineens bevond ik me in Los Angeles, door een simpel ja twee dagen eerder, om vervolgens maanden in Los Angeles te werken. Ik schreef muziek voor USC (University of Southern California, waar bijna 50.000 studenten zitten!) en programmeerde voor de grootste juwelier ter wereld. Compleet ongepland zwom ik in Hawaï met zowel een zeemeermin(!) als dolfijnen. Als eerste stond ik boven op mijn stoel mee te zingen met het gospel koor in een kerk aan de andere kant van de wereld. Ik ontmoette een sjamaan, rookte het medicijn van de Bufo Alvarius (een pad uit Mexico) waarna ik een reis door de complete kosmos maakte.

Toch zijn al die prachtige avonturen bij lange na niet het meest bijzondere aan ja zeggen tegen het leven. Veel wonderlijker dan alle uiterlijk indrukwekkende gebeurtenissen is de rijkdom van mijn leven. Verdriet is niet langer iets wat overwonnen hoeft te worden, ervaringen die ooit vreselijk pijn deden, zelfs de diepste  depressie, ervaar ik nu als magische momenten uit mijn leven. Mijn passie, perverse verlangens, de liefde van mijn hart, mijn twijfels, het keer op keer aan dezelfde steen stoten, zijn nu allemaal puzzelstukjes van een puzzel die altijd al compleet was. Sterker nog, uiteindelijk maakt het niet eens uit of ik ja zeg of niet, het leven heeft al lang ja gezegd. Ik hoef niets te accepteren, want het leven dat in al haar compassie al lang gedaan. Ik hoef zelfs niet te vertrouwen, wetend dat ook als ik niet vertrouw, als ik niet weet, zelfs als ik slaap, het leven leeft, oneindig rijk is precies zoals het vandaag is.

De grootste verandering in mijn leven is het besef dat niets hoeft te veranderen. Niet langer speel ik de dirigent, maar ben degene die danst op de prachtige melodie van dit moment.

Wat is de grootste verandering in jouw leven, of welke verandering zoek je? Lees meer over sound healing, coaching of een persoonlijke hart ont-moeting. Vraag je je af wie ik ben en in hoeverre mijn manier van werken voor jou geschikt is, neem dan direct contact op.