De juiste keuze
ben ik voor of tegen?

Meer dan ooit wordt de juiste keuze gevraagd. Ben ik voor of tegen vaccinaties, sta ik op tegen de maatregelen of ga ik erin mee. Leef ik helemaal in het nu of maak ik mijn leven makkelijk, eet ik me vol met kerst of laat ik al dat lekkers staan.

Meer dan ooit wordt de juiste keuze gevraagd, tenminste, zo lijkt het. Toch is die keuze, welke je ook denkt te moeten maken een droom van het denken. Mijn denken moet kiezen tussen links of rechts, ik kan niet in twee richtingen tegelijk gaan. Mijn denken is voor of tegen, niet beiden. Er bestaat nog de truc van middelmatig, het pad van veilig blijven kiezen, maar ook dat is een keuze, een richting die ik opga, een verzonnen doel van mijn hoofd.

Want laten we eerlijk zijn, het is steeds verzonnen. Ik weet niet wat morgen gebeurt, niet eens dadelijk. Ik heb geen flauw idee of ik volgende week nog meemaak en toch is mijn denken doorlopend bezig met het maken van de juiste keuze in een poging alle mogelijke rampen te voorkomen.

Wat als ik in plaats van te kiezen durf te vertrouwen, in het leven en vooral in mezelf? Vertrouwen dat als het moment daar is, het vanzelf duidelijk wordt wat de bedoeling is. Dan hoef ik niet meer voor God te spelen die over alles moet oordelen, die overal het antwoord op moet weten. Dan wacht ik, niet omdat ik passief of laf ben, maar omdat ik vertrouw, het lef te doen wat gedaan hoort te worden in elk moment.

Hoe weet ik wat nodig is, wat gedaan moet worden, wat mijn pad is? Het wonderlijke is dat ik het nooit weet, willen weten is een verlangen van mijn hoofd. Ik weet het niet, maar loop het. Dan wordt leven weer een ervaring in plaats van een concept. Dan voel ik hoe mijn voeten lopen in plaats van steeds op het scherm van mijn navigatie te kijken. Dan hoef ik niet langer mijn onzekerheid te verstoppen achter het doen van het juiste, achter de beste keuze, maar leef ik, vertrouwend op mijn adembenemende kracht, elk moment weer.

Is het een uitdaging het willen maken van de juiste keuzes los te laten? Voel je je gevangen in de cirkel van je gedachtes? De meeste directe manier van contact is een individuele hart ont-moeting of sound healing. Wat er ook in je leven speelt, je bent onvoorwaardelijk welkom.
Kijk ook eens naar ‘het spel van willen worden‘ of neem direct contact op…