Er is
ik ben

Er is, ik ben.

De hele wereld beweegt, soms is er rust om ons heen, soms stormt het, en ik ben, er is.

Alles wat zeker leek verandert, krijgt een nieuwe kleur, en toch ben ik, is er.

Wat als werkelijk vrijheid niet morgen is, niet iets wat bereikt kan worden of geleerd? Wat als vrijheid is wat je bent? Ik kan vrijheid niet vinden, alleen beseffen hoe ik er steeds van weg beweeg. In mijn verlangens, mijn willen, moeten en mogen verlies ik de vrijheid die ik altijd al was. De uitnodiging is dan ook te stoppen, adem te halen, opnieuw te herkennen dat je bent.

In die ontspanning, in dat vertrouwen, rust het weten dat je altijd al was en altijd zult zijn. Wat ik ben is niet mijn lichaam, niet mijn gedachtes, niet de pijn die ik voel, noch mijn plezier. Ik ben, er is. Dit moment leeft, ik ben dit moment, er is geen twee.

Spiritualiteit zijn geen mooie woorden, geen prachtige kaarten of gebeden. Spiritualiteit is tastbaar, is de manier waarop ik mijn angst omarm, zelfs als dat onmogelijk lijkt. Spiritualiteit is de manier waarop we elkaar ontmoeten, zelfs als onze mening compleet verschilt. Spiritualiteit is te blijven bij alles wat leeft en voelt in dit moment.

De hele wereld beweegt, soms is er rust, soms stormt het, en ik ben, er is.

Mijn hart groet het jouwe,
Joris

Raken deze onzekere tijden je, worstel je hoe om te gaan met alles wat anders is? Je bent van harte welkom voor een coaching sessie. Voel je vrij om contact op te nemen.
Lees ook eens 'De kracht van geduld'.