Moeiteloos leven

Wat is dat, moeiteloos leven? Het lijkt dat we spreken in woorden, misschien een beetje met onze ogen of armen. Toch geloof ik dat niet echt. Het lijkt dat we ons verbinden omdat we dezelfde mening hebben, vergelijkbare ideeën of seksuele voorkeuren. Toch geloof ik dat niet. Misschien lijkt het zelfs dat we diep verbonden zijn omdat we beiden een prachtig spiritueel pad lopen, maar ook daar geloof ik geen snars van.

Elke menselijke verbinding is altijd een energetische verbinding. De energie die in en met mij stroomt, danst met jouw energie. Wat we zeggen, hoe we elkaar aankijken of denken is maar het topje van de ijsberg, waar een magische wereld onder verborgen zit. Zelfs in deze nieuwsbrief gaat het niet over de woorden die ik schrijf. Ik geloof niet dat we elkaar daar ontmoeten.

We ontmoeten elkaar in ons verlangen, het verlangen naar thuis, naar helemaal zijn. Hoe meer je jezelf durft te vertrouwen, hoe duidelijker die dans is. Er is een stilte in mij die knuffelt met jouw stilte, ook als het oppervlakkig gezien lijkt dat er van alles denkt, voelt of beweegt. Zelfs de meest rationele mens is een puur energetisch wezen (maar zeg dat maar niet te hard tegen hem of haar 🙂).

Soms loop je een ruimte in en voel je je direct thuis, soms hangt er een spanning en ren je het liefste weg. Of je ontmoet iemand en je hart valt verliefdheid, je lichaam voelt allerlei verlangens, zonder dat er een rationele verklaring voor is. Lang niet alles is uit te leggen of meetbaar.

Moeiteloze obstakels

Het voornaamste ‘obstakel’ om die magie te ervaren is het oordeel dat we hebben over onszelf. Dit mag ik niet voelen, als ik dat doe is het te veel, als ik me zo gedraag geef ik niet genoeg van mezelf Al die oordelen ontstaan omdat we onszelf vergelijken met een verzonnen versie van onszelf. Wat als je in plaats daarvan durft te herkennen dat je -nu-, terwijl je dit leest, de meest ideale perfecte adembenemende jou bent. Je bent precies zoals je nu bedoeld bent. Morgen ben je weer wat anders, precies zoals je morgen hoort te zijn.

Ontspan in wie je bent, in die ontspanning wordt je leven moeiteloos. Niet omdat er geen uitdagingen of tegenslagen meer zijn, maar omdat je gevecht met hoe het zou moeten zijn, met wie jij van jezelf moet zijn, wegvalt.

Joris

Voelt je leven verre van moeiteloos? Worstel je of denk je veel te veel na? Neem contact op voor een coaching sessie.
Lees ook eens 'Wie zou je zijn als je zeker wist?' of mijn nieuwe boek 'Donker, de ongeziene helft van heel zijn'