Mystieke ervaring

Mystieke ervaring

Het raakt mij tot in het diepste van mijn wezen als ik aanwezig ben bij een prachtig ritueel, het verhaal van een mystieke ervaring, of als ik iemand ontmoet die leeft vanuit innerlijke wijsheid.

En toch, niets van dat alles draagt ook maar het minste of geringste bij aan de spiritualiteit die mijn leven ademt. De meeste van mijn dagen zijn gewoon, zonder opmerkelijke gebeurtenissen. Tenminste, als ik er oppervlakkig naar zou kijken.

Want ik ontmoet mensen, voel de wind door mijn haar, zet de vuilnis buiten. Het ene moment vol inspiratie, het andere moment komt er geen noot uit mijn vingers, geen letter op papier. Dat alles is de meest rijke spiritualiteit die ik ken. Het leven precies zoals het is.

Dus daar waar ik geniet van prachtige rituelen, is dat precies waar ik mezelf stopte te herkennen hoe verlicht ik, en iedereen die ik tegenkom, is. Het idee dat ontwaken een kaal hoofd heeft, een gebedsmala, of de klanken van een magische mantra, maakte een karikatuur van de diepe eenheid die ieder van ons, jij en ik, nu, hier in dit moment, zijn.

Dus laat ik me raken, door elk moment. Ongeacht of het hoort, heilig is of niet, dit moment is de meest mystieke ervaring die er ooit zal zijn.