Stilte in de storm
de beweging van ons denken en emoties

Meer dan ooit vliegt ons denken alle kanten op, met de daarbij horende emoties. Onder al die bewegingen, alles wat ons probeert te verleiden, spreekt ons hart in stilte, volkomen in rust. Je hoeft er niets voor te leren, ‘alleen maar’ iets te laten. Blijf hier, precies waar je bent. Je denken wil naar de volgende halte, en toch blijf je. Je brein fluistert zacht, of schreeuwt heel hard dat je iets moet, of juist niet mag. Toch blijf je, hier, als stilte midden in de storm.

Jij bent wat kijkt naar de beweging. Misschien denk je dat je je gedachtes bent, of dat die gedachtes in jou zijn, maar in werkelijkheid bewegen ze om je heen.
Je dacht dat je al die gevoelens was, al die emoties, die je moet oplossen, helen, maar zelfs dat beweegt om je heen. Wat je bent is adembenemend.

Daarmee ben je niet machteloos, elke actie is mogelijk, alleen herinner je de stilte die aan elke beweging vooraf gaat, de diepe rust van waaruit dit moment ontstaat.

Werkelijk niets heb je nodig om compleet te worden, je bent het al. Geen geld, geen liefde kan je rijker maken. Zelfs geluk is maar een golf die komt en gaat, en al die tijd ben je, eeuwig. Je bent zo oneindig dat in jou ruimte is voor elke verandering, geluk, liefde, vertrouwen, net zoals er ruimte is voor verdriet, twijfel, angst en zorgen. Niets daarvan voegt iets toe of neemt iets weg van Jou, hoeveel je denken ook roept dat je iets nodig hebt of er juist vanaf moet.

Ik kijk in verbazing naar je adembenemende schoonheid, prachtig mens, want wat je bent is compleet, heel, oneindig perfect.

Nemen je gedachtes, je emoties soms ook mee? Is het lastig de stilte in de storm van dit moment te vinden? Voel je welkom voor een hart-ontmoeting of coaching gesprek. Kijk ook eens in de agenda, of neem direct contact op.